Botanic Chmel otáčivý šištice 100g

Značka: prodejce neuvedl

Botanic Chmel otáčivý šištice 100g

Popis produktu

V lidovém léčitelství se využívají samičí Šištice Chmelu otáčivého. Šištice uklidňují, zlepšují trávení a zvyšují kvalitu spánku. Užívání a dávkování Udělejte si pro zklidnění nebo před spaním chmelový čaj. Zalijte 2 vrchovaté lžičky (3 – 5 g) drcených šištic 250 ml vroucí vody a nechte 15 minut louhovat. Čaj sceďte a zjemněte medem jeho hořkou chuť. Šištice můžete zkombinovat s Kozlíkem a Meduňkou. Popíjejte 2 až 3 šálky denně nebo 1 před spaním. Obecné informace Chmel otáčivý je známý také jako Červeňák, Chmelový chřest nebo Zeleňák. Chmel je náchylný na plíseň chmelovou a svilušku chmelovou a zemědělci ho musí ošetřovat postřiky. Česko patří mezi světové producenty Chmele a vyrábí z něho chuťově proslulá piva. Chmel potřebuje ke svému růstu vlhké prostředí. Svými háčkovitými chlupy se zachytává o okolní prostředí a dorůstá výšky až 10 metrů. Na Chmel otáčivý narazíte v oblastech mírného pásu a také v Chile a Austrálii. Při ruční sklizni Chmele si musejí sběrači dávat pozor, aby si nepodráždili kůži. Chmel je prastará kulturní plodina, která se sbírá na přelomu srpna a září, a to těsně před dozráním. V doporučených dávkách neškodí lidskému zdraví, ale i touto bylinou se můžete předávkovat. Již starověcí Římané znali pozitivní vlastnosti Chmelu. Pojídali ho syrový, ochucený kořením. O Chmelu nacházíme zmínku v Mattioliho herbáři. Rozepsal se o přínosu Chmele při vaření piva, přípravě těsta i léčení lidovými léčiteli. Uklidňující účinky Chmelu byly zjištěny při jeho sběru. Sběrači Chmelu se při práci rychle unavili a pátralo se, proč tomu tak bylo.UPOZORNĚNÍ
Doplněk stravy, není náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
Vzhledem k nařízením Evropské Unie a současné legislativě nesmíme u produktů uvádět některé informace. Mezi ně například patří zdravotní účinky, nebo vědecké studie.
Výrobce: PlaBio s.r.o., Podzimní 37, 466 02 Jablonec nad Nisou, Česká republika, IČ: 03945294
Zobrazit více

Detaily produktu

Výrobce Botanic
UCPS kód 5606208
UPC kód (EAN) 8595658704292
Pozice v kategorii 219. (v Doplňky stravy)
Pozice v kategorii 1655. (v Krása, zdraví a drogerie)

Dotazy na produkt

Prodávejte a vydělávejte s námi

Chci se stát partnerem

O Merchant market

Budoucnost nakupování je na marketplace memark.cz. Chcete-li jako prodejce udržet krok s dobou a navýšit své prodeje, je čas dát šanci marketplace a začít prodávat s ostatními prodejci pod jednou střechou na memark.cz! 

Memark | © 2024

Poski.com Poski.com s.r.o.