Botanic Mladá pšenice 100g

Značka: prodejce neuvedl

Botanic Mladá pšenice 100g

Popis produktu


Kolem roku 1940 se svět dozvídá o "novém" doplňku pro stravu. Je jím Mladá pšenice. Proč je slovo "nový" v uvozovkách? Protože za tak nový není. Již před více než 5000 lety o Mladé pšenici věděli staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie. Oblíbili si ji především pro její účinky a schopnosti. Postupem času na ni lidstvo zapomnělo. Pak ale přišla Ann Wigmore. Tato vědkyně zasvětila život zeleným potravinám, mezi které Mladá pšenice neodmyslitelně patří. Bez Ann bychom o ní nejspíše ani nevěděli. Sama pšenici užívala a popisovala účinky, které na ní měla. Díky tomu jsou její výroky často citované i v dnešní době. Dokázala tak prokázat působení na náš organismus.



Samotná výroba Mladé pšenice není nic jednoduchého. Rostlinka se musí posekat když doroste výšky cca 30 centimetrů. Po posekání se odšťavní a vysuší. Kritickým bodem je samotné sušení. Pokud by se zvolila moc vysoká teplota, došlo by ke zničení všech blahodárných látek a enzymů. Pšenice se tak suší pozvolna při teplotách kolem 31 stupňů celsia. Díky tomu si zachová veškeré látky. Jaké to jsou?



Co ve 100g Mladé pšenice nalezneme?






Energie

300kcal



Bílkoviny

22g



Sacharidy

40g



Tuky

2g



Chlorofil

300mg





Obsah tabulky není přesný, jelikož má každý druh pšenice trochu jiné nutriční hodnoty. Ale i tak se od nich můžeme odrazit. Farmakologicky důležité jsou pochopitelně vitamíny, kterých obsahuje pšenice poměrně dost. Narazíme tak na vitamíny C, B2, B3, B5, B12, E, ale i K. Kromě vitamínů nás budou zajímat i stopové prvky, jakými je například hořčík, vápník, draslík a další. Podstatné jsou i aminokyseliny (agrnin, alanin....). Dále bychom narazili na velmi důležitý chlorofyl, nebo enzymy, o kterých si povíme něco za okamžik. 



Nežádoucí účinky Mladé pšenice


nemůžeme jen chválit a měli bychom se tak seznámit s možnými vedlejšími účinky. Možná nás to překvapí, ale ty nebyly u Mladé pšenice prokázány. Mohou se objevit průjmy, nebo nevolnost. To je však klasická reakce, která je způsobena detoxikací našeho organismu. Po pár dnech by měly tyto účinky odeznít. Jediné skupiny, které by měly konzultovat užívání se svým lékařem jsou těhotné ženy, kojící ženy a lidé s dlouhodobou léčbou.

Zobrazit více

Detaily produktu

Výrobce Botanic
UCPS kód 3555158
UPC kód (EAN) 8595658701499
Pozice v kategorii 67. (v Doplňky stravy)
Pozice v kategorii 1493. (v Krása, zdraví a drogerie)

Dotazy na produkt

Prodávejte a vydělávejte s námi

Chci se stát partnerem

O Merchant market

Budoucnost nakupování je na marketplace memark.cz. Chcete-li jako prodejce udržet krok s dobou a navýšit své prodeje, je čas dát šanci marketplace a začít prodávat s ostatními prodejci pod jednou střechou na memark.cz! 

Memark | © 2024

Poski.com Poski.com s.r.o.