Semena chilli - Habanero Red (25ks)

Značka: Chillimanie.cz

Semena chilli - Habanero  Red (25ks)
  • Výška rostliny 50 - 100 cm
  • Plod délka 2 - 6 cm, červená barva
  • Pálivost 150 000 - 350 000 SHU
  • Více

Popis produktu

Červené Habanero (Capsicum chinense) patří ke klasice mezi palivými papričkami a také k nejrozšířenějšímu chilli na světě. Tato paprička pochází k oblasti Karibiku, odkud je zvyklá na poměrně teplé podnebí. Nepatří však mezi odrůdy náročné na pěstování a při dobrých podmínkách mívá obvykle velké množství plodů. Přestože je Habanero Red v současnosti k dostání zcela běžně v klasické prodejní síti supermaketů, jen tak vám nezevšední. Je to hlavně pro příjemné ovocné aroma a výraznou chuť citrusových plodů s lehkým tónem žlutého melounu. I přes vyšší pálivost si tedy snadno najde příznivce a své místo v řadě pokrmů. Uplatní se také při zavařování, sušení nebo jednoduše čerstvá jako jednohubka.

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem.

Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

Zobrazit více

Detaily produktu

Výška zabaleného produktu 7,0 cm
Šířka zabaleného produktu 4,0 cm
Délka zabaleného produktu 0,1 cm
Hmotnost zabaleného produktu 0,01 kg
Výrobce Chillimanie.cz
UCPS kód 2585963
UPC kód (EAN) 00000000
Pozice v kategorii 26. (v Osiva)
Pozice v kategorii 63969. (v Dům a zahrada)

Dotazy na produkt

Prodávejte a vydělávejte s námi

Chci se stát partnerem

O Merchant market

Budoucnost nakupování je na marketplace memark.cz. Chcete-li jako prodejce udržet krok s dobou a navýšit své prodeje, je čas dát šanci marketplace a začít prodávat s ostatními prodejci pod jednou střechou na memark.cz! 

Memark | © 2024

Poski.com Poski.com s.r.o.